Sedam boračkih udruženja predloženo za status „od interesa za Grad“

388

Sedam udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite predloženo je za status udruženja od interesa za Grad Banju Luku. Ovo je definisano prijedlogom odluke o utvrđivanju statusa udruženja od interesa za grad, koju će razmatrati odbornici na idućoj sjednici Skupštine grada.

Kako je navedeno, riječ je o sljedećim udruženjima: Boračka organizacija grada Banja Luka, Gradska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Banja Luka, Gradska organizacija amputiraca „Udas“ Banja Luka, Gradsko udruženje bivših logoraša II svjetskog rata i njihovih potomaka Banja Luka,
Savez logoraša Grada Banja Luka, Udruženje civilnih invalida – žrtava rata grada Banja Luka i Gradski odbor SUBNOR-a Banja Luka.

Kako pojašnjavaju iz Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, prethodno je proveden javni konkurs za utvrđivanje statusa udruženja od interesa za Grad Banju Luku iz oblasti boračko-invalidske zaštite.

Za ovaj status mogla su se prijaviti udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite sa područja Banje Luke. Uslov za sticanje ovog statusa jeste da su prijavljena udruženja ostvarila značajne rezultate u oblasti poboljšanja materijalnog i socijalnog položaja učesnika oslobodilačkih ratova, uključujući i afirmaciju i očuvanju tekovina oslobodilačkih ratova, kao i u obilježavanje značajnih događaja i datuma iz oslobodilačkih ratova.

U okviru budžeta Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu postoje dva granta za sufinansiranje udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite, i to grant za sufinansiranje projekata/programa i grant za sufinansiranje redovnih aktivnosti udruženja iz ove oblasti, kojima je utvrđen status od interesa za Grad.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!