Univerzitet u Banjaluci: Prijemni ispit za studente 1. jula

504

Banjaluka – Univerzitet u Banjaluci objaviće 12. juna konkurs za upis nove generacije studenata, dok će polaganje prijemnog ispita prema najavama, biti organizovano 1. jula.

Na banjalučkom Univerzitetu ističu da će prijem dokumenata zainteresovanih kandidata trajati od 17. do 28. juna, a  upis brucoša koji polože prijemni ispit i steknu pravo upisa na prvu godinu studija od 8. do 12. jula ove godine.
– Drugi upisni rok biće organizovan na fakultetima i studijskim programima koji u prvom roku ne upišu planirani broj studenata. Prema Akademskom kalendaru, planirano je da drugi upisni rok bude realizovan od 21. avgusta do 20. septembra – stoji na sajtu Univerziteta u Banjaluci.
Kako se navodi, kandidati prilikom prijave mogu konkurisati na dva ili više studijskih programa, s tim da pravo upisa mogu ostvariti samo na jednom od izabranih studijskih programa.
Na banjalučkom Univerzitetu trenutno studira oko 17.000 studenata iz svih krajeva RS, ali i iz inostranstva. Nastava se izvodi na 17 fakulteta, na ukupno 64 studijska programa prvog ciklusa studija, 71 programu drugog ciklusa, te na 12 studijskih programa trećeg ciklusa studija.

 

 

Izvor: Glas Srpske

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!