Banjalučka Hitne pomoć dobila novo vozilo od Grada

685

Dom zdravlja Banjaluka dobio je danas novo sanitetsko vozilo za potrebe službe Hitne pomoći, a donaciju u iznosu od 262.000 KM, koliko je koštalo vozilo, obezbijedio je Grad Banjaluka.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je danas, prilikom uručenja ključeva novog vozila Gordani Tešanović, direktoru Doma zdravlja Banjaluka, da je ovo prvo vozilo, te da namjeravaju narednih godinu u potpunosti obnoviti fond.

“Novo vozilo je najsavremenije po svim svjetskim standardima, a pored samog vozila u pitanju je i savremena oprema. Ovo vozilo će biti na usluzi svim građanima Banjaluke”, rekao je Radojičić.

Tešanovićeva je rekla da ovo vozilo u svom sastavu ima sve nužno za zbrinjavanje životno ugroženih pacijenata.

“Vozilo ima dvanaestokanalni EKG, portabilni respirator, kao i portabilnu oprema i portabilnu opremu za porođaj. Takođe u sastavu su i udlage i spinalne daske“, objasnila je Tešanovićeva.

Dodala je da su vozila za službu Hitne pomoći izuzetno važna, jer su ljekari ove službe samo tokom prošle godine u terenaskim uslugama i posjetama pružili 7.100 usluga.

Nada Banjac, načelnik službe Hitne pomoći, kaže da je ovo vozilo najbolje opremljeno u RS, te da će pomoći ljekarima da lakše dođu i do manje pristupačnih mjesta u gradu.

“Drago nam je da je Grad Banjaluka prepoznao naše potrebe i da su nam omogućili da imamo ovo moderno vozilo, na tome im se zahvaljujemo”, rekla je Banjčeva.

 

(NN)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!