Medicinski fakultet dodatno opremljen: Bolja praksa za studente zdravstvene njege

608

Medicinskom fakultetu u Banjaluci, uručena je dodatna medicinska oprema za kabinet kliničkih vještina u sklopu Projekta jačanja sestrinstva u BiH.

Zajedno sa osnovnom opremom doniranom u prethodnom periodu, ova oprema će se koristiti za usavršavanje praktičnih kliničkih vještina studenata zdravstvene njege.

– Kabinet kliničkih vještina sa visokosofisticiranim modelima – simulatorima omogućava studentima da uvježbavaju proste i složene dijagnostičke i terapeutske procedure i sestrinske intervencije u realnom radnom okruženju. Na taj način se pripremaju za kliničku praksu u zdravstvenim ustanovama i osposobljavaju da stručno i efikasno pružaju kliničku njegu u budućem radu sa pacijentima- naveli su na sajtu Univerziteta u Banjaluci,

Kako dodaju, u drugoj fazi projekta nabavljena je dodatna oprema za kabinete kliničkih vještina u osam javnih, visokoobrazovnih ustanova sa studijama zdravstvene njege/ sestrinstva u BiH, vrijednosti skoro 140.000 KM.

Formiranje i opremanje kabineta kliničkih vještina je dio tekućeg procesa reforme i inovacije nastavnih planova i programa II i III ciklusa studija zdravstvene njege i njihovog usklađivanja sa standardima Evropske unije.

Sredstvima od osam miliona KM, Vlada Švajcarske finansira drugu fazu Projekta jačanja sestrinstva u BiH (2017–2021). Pored rada na unapređenju visokoškolskog obrazovanja medicinskih sestara, projekat se bavi i poboljšanjem i standardizacijom usluga zdravstvene njege u zajednici, te regulacijom sestrinske profesije.

 

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!