Opadaju vodostaji Une i Sane, Sava blago raste (FOTO)

487

Vodostaji rijeka Une i Sane u Novom Gradu su u opadanju, a Sava ima konstantan rast vodostaja ispod kote redovne odbrane od poplave u Kozarskoj Dubici, Srpcu, Bosanskom Brodu, Šamcu i Bijeljini.

Od jutros je prohodan i lokalni put Blagaj-Vitasovci, Blagaj-Radomirovac.

Dionica reginalnog puta Doboj-Maglaj, u mjestu Potočani, kod nadvožnjaka, neprohodna je zbog veće količine vode na kolovozu.

Zbog izlivanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na ulazu u Bugojno iz pravca Novog Travnika, na ulazu u Maglaj sa magistralnog puta M-17. Na ovoj dionici u funkciji su alternativni pravci.

Iz Civilne zaštite u Bijeljini saopštili su da prate rast Save i Drine i da je situacija pod kontrolom.

Na sastanku predstavnika relevantnih ustanova u vezi sa vodotocima i hidropotencijalima Srpske i Federacije u opštini Jezero, gdje je bilo poplavljeno više od 20 domaćinstva i poljoprivredno zemljište, odlučeno je da bude formirano radno tijelo koje će pripremiti planove dugoročnog rješavanja poplava u toj opštini.

Rijeka Unac u opštini Drvar, koja je poplavila dio puta u mjestu Bastasi i dio sela Mokronoge, povlači se u korito i situacija se stabilizuje.

Stanovništvo čisti mulj i blato

Mnogi građani bore se sa ispumpavanjem vode iz svojih domova i čišćenjem mulja i blata koje su nanijele bujične vode.

Naselje Skradno kod Busovače u nedjelju je pogođeno poplavama, a stanovnici ovog mjesta sada čiste svoja dvorišta i kuće od vode i blata.

Na terenu u mjestu Skradno nalaze se i pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite koji mještanima pomažu sa ispumpavanjem vode iz kuća i dvorišta.

Situacija u poplavljenim područjima Federacije je povoljnija, a mjere vanredne situacije još su na snazi u četiri opštine.

(Agencije)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!