Nastavak sjednice NSRS: Danas o platama u kulturi

590

Narodna skupština Republike Srpske danas će nastaviti sjednicu razmatranjem Prijedloga zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, i to po hitnom postupku.

Biće razmatrani i nacrti zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske, o zaštiti od nejonizujućih zračenja, kao i Nacrt zakona o gradu Gradiška i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske.

Narodna skupština sinoć je razmotrila Prijedlog zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, po hitnom postupku.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević je, u završnoj riječi u Narodnoj skupštini o ovom prijedlogu zakona, izrazio nadu da će biti prostora da u sljedećim godinama budu povećani platni koeficijenti i zaposlenima u oblasti visokog obrazovanja koji nisu bili obuhvaćeni ovim aktom.

Potpredsjednik Vlade Anton Kasipović rekao je ranije, tokom poslaničke rasprave, da je donošenje zakona o povećanju plata u prosvjeti čekalo 21 000 zaposlenih u obrazovanju i kulturi.

– Zahvalio bih prosvjetnim radnicima što za to vrijeme nikad nisu doveli u pitanje svoj rad jer su im plate bile niže nego neke druge. Drago mi je što su Vlada Radovana Viškovića i resorno ministarstvo stvorili uslove da na ovaj način počnu svoje mandate – rekao je Kasipović.

Nastavak sjednice zakazan je za 10 časova.

(Srna)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!