SPREMNE I NAGRADE Biciklisti u JUBILARNOJ zajedničkoj vožnji kroz grad

476

Grupa građana okupljenih u Banjalučku kritičnu masu organizuje sutra, 26. oktobra, 12. po redu vožnju biciklima kroz grad. Okupljanje je ispred Muzeja savremene umjetnosti RS od 18.30, a polazak je u 19 časova.

S obzirom da dani postaju sve kraći, a samim tim je i smanjena vidljivost, pozivaju sve bicikliste da opreme svoje dvotočkaše potrebnim svjetlima kako bi obezbijedili sebi sigurnu vožnju, ali isto tako i upozorili ostale učesnike da su dio saobraćaja.

– Pored ispravnog bicikla i poštivanja saobraćajnih propisa, svaki biciklista je dužan, kako prema sebi samom, tako i prema drugim učesnicima u saobraćaju da posjeduje prednje i zadnje svjetlo – ne samo zbog samih propisa, već i zbog sigurnosti svih učesnika. Dakako, pored samog posjedovanja, biciklista je dužan ista i koristiti u uslovima smanjene vidljivosti – rekli su organizatori.

Foto: Siniša Pašalić/ RAS Srbija

Banjalučka kritična masa je mesečni događaj koji okuplja ljubitelje i korisnike bicikla radi uživanja u zajedničkoj vožnji, promovisanja bicikla kao prevoznog sredstva, obrazovanja i informisanja biciklista i ostalih učesnika u saobraćaju te zagovaranja unapređenja biciklističke infrastrukture.

– Napunili smo godinu dana, sada je vrijeme da načinimo prve velike korake. A kao i svaki jednogodišnjak, to nećemo moći bez podrške i pomoći. Pridružite se našem timu i pokušajmo zajedno da ojačamo i upotpunimo Banjalučku kritičnu masu. Nove ideje ali, prije svega, volja i aktivistički duh su uvijek dobrodošli u naš tim.

Spremite bicikla, opremite ih svjetlima, spremite zvonca i dobro raspoloženje i dođite na još jednu zajedničku vožnju. Pokažimo mraku da se ne bojimo – poručili su biciklisti, a povodom prve godišnjice, za prvih 20 učesnika koji dođu na vožnju obećavaju zanimljive nagrade.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!