Mišin Han: Bojkotom izborili nastavak sanacije škole! (VIDEO)

681

Roditelji i učenici u Mišinom Hanu, kod Banjaluke, bojkotovali su danas nastavu u područnoj školi zbog lošeg stanja u kojem se nalaze školske prostorije. Sanacija škole nije završena pa se nastava odvija u objektu bez prozora i pod krovom koji prokišnjava.

Podrška je stigla i od Draška Stanivukovića, odbornika u Skupštini grada Banjaluka, koga su roditelji i učenici zvali u pomoć. On je i prije mjesec dana na društvenim mrežama prikazao stanje u školi i na sjednici Skupštine grada Banjaluka tražio hitnu sanaciju objekta.

– Mjesec dana od kada smo prvi put tražili hitnu sanaciju nije gotovo ništa urađeno pa roditelji više ne žele da šalju djecu u učionice u kojima se smrzavaju i u kojima kisnu, niti djeca žele da sjede u takvim učionicama – pojasnio je Stanivuković.

On ističe da će biti uz roditelje i učenike svih obrazovnih ustanova u kojima nema osnovnih uslova za rad i učenje.

– I roditelji i učenici me neprestano zovu u pomoć zbog situacija kakva je u Mišinom Hanu. Jedini spas vide u građanskim akcijama, od nadležnih institucija izgleda da više niko ništa ne očekuje – istakao je Stanivuković.

Podsjećamo, područno odjeljenje u Mišinom Hanu Osnovne škole “Milutin Bojić” je oštećena u olujnom nevremenu koje je ljetos zahvatilo pojedine dijelove grada Banjaluka.

Nakon julskog nevremena, dolazili su predsjednik Republike i gradonačelnik Banjaluke kako bi dali podršku građanima. Međutim, ostalo je na tome, poručuju roditelji. Kažu i da krivicu za ovakvo stanje snosi i direktor škole Duško Petrović.

Sanacija krova škole je počela pred početak školske godine, a najavljena je i zamjena prozora, međutim nastava je počela u krajnje nehumanim uslovima za učenike.

– Dva mjeseca je od toga nevremena prošlo, niko ništa. Niko ništa! Sem nas roditelja se niko ne bori. Direktor ništa ne preduzima. Znači, prije svake školske godine treba postojati dopis ministarstvu da li ima osnovnih uslova za početak nove školske godine. On je vjerovatno poslao, ali ljudi ovdje nema nikakvih uslova. Nikakvih uslova nema. Znači, ovo je nemoguće – poručio je tada Petar Meseldžija.

S obzirom da sanacija nije završena, roditelji i učenici su jutros zajedno sa odbornikom Stanivukovićem organizovali bojkot nastave.

Bojkot je trajao sat vremena, a prekinut je nakon sto su se u školi pojavili izvođači radova na sanaciji objekta.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!