Otvoreno Sjeverno krilo UKC RS

587

Novoizgrađeno Sjeverno krilo i rekonstruisani centralni medicinski blok Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske otvoren je danas u Banjaluci.

Sve klinike ove zdravstvene ustanove od danas su smještene na jednoj lokaciji na Paprikovcu.

Generalni direktor UKC RS Vlado Đajić rekao je da je otvaranje sjevernog krila UKC RS jedan od najvažnijih događaja u zdravstvu Srpske. On je dodao da je zdravlje svih najveći prioritet svih u RS.

– Bolesni ne mogu čekati da se riješe političke i ekonomske krize. Danas ne otvaramo šoping centar niti halu. Danas otvaramo glavnu bolnicu u Srpskoj. Iza ovih zidova leži hiljadu pacijenata, od kojih je stotinu u teškom stanju. Ali, postoje i ljepše vijesti: juče je u našem porodilištu rođeno 15 beba – kazao je Đajić.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je rekao da je grad na Vrbasu dočekao otvaranje ove ustanove nakon nekoliko decenija čekanja. On je istakao da su zdravstveni radnici konačno dobili bolje uslove za rad.

– Ovo je samo jedan dragulj u slici Banjaluke. Istočni tranzit, Crno vrelo, novi most na lokaciji Zelenog mosta – sve su to projekti koji se završavaju ove godine nakon decenija čekanja. Ovaj objekat se čekao od zemljotresa – poručio je Radojičić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Dragan Bogdanić istakao je da je ovo dan koji će zauvijek ostati upisan u istoriji Republike Srpske. On je dodao da su građani Srpske na otvaranje čekali pedeset godina i da niko nije mogao da očekuje da će UKC RS izgledati ovako kako danas izgleda.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je da mnogi završe radne karijere i živote, a ne dočekaju otvaranje ovakvog kliničkog centra kakav je danas otvoren u Banjaluci.

– Mnogima to ostane pusta želja. Ovo je istorija koja će ostati duboko zapisana. Mislim da više nema nikakvih prepreka da sve ono što se radi u Beogradu ne radi i ovdje – poručio je Lončar.

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović istakla je da je ponosna što je sjeverno krilo otvoreno za vrijeme njenog mandata i dodala da današnji događaj predstavlja snagu Republike Srpske.

Ipak, „šou“ je svim ukrao predsjednik Srpske Milorad Dodik koji je priznao da se otvaranje krila koristi u predizbornoj kampanji.

– Oni koji su bili prije nas nisu ništa uradili, a sada govore kako ovo koristimo za kampanju! Koristimo! Neka dođu i neka pokažu šta su oni uradili i otvorili. Ko bude išao za Femićem, neće dobiti ni pfeniga. Ja i Željka odlučujemo kad će biti povećane plate. Boli me svaki prigovor. Ovo je velika radna pobjeda Republike Srpske – rekao je Dodik.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!