Diskusija na Ekonomskom fakultetu odgođena jer nema zainteresovanih studenata

681

Javna diskusija na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, o potrebi za nastavkom socio-ekonomskih reformi u BiH, odgođena je jer nije bilo dovoljno zainteresovanih studenata.

Na ovoj diskusiji uvodne govore trebalo je da održe gosti Lars Gunar Vigermak, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH i Morin Kormak, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Glavni učesnici na panel diskusiji trebalo je da budu predsjednik Upravnog odbora Biznis kluba Banjaluka Branko Kecman, predsjednik Udruženja poslodavaca Saša Trivić, kao i profesori i asistenti Ekonomskog fakulteta.

Prodekan za nastavu banjalučkog Ekonomskog fakulteta Saša Petković potvrdio je Srni da je predavanje otkazano.

– Morali smo da otkažemo predavanje iz prostog razloga što ne možemo obezbijediti dovoljno prisustvo studenata, s obzirom na to da su u jeku ispitni rokovi. Studenti dođu, polažu ispite i odlaze kući. Ne možemo im mi narediti da dođu na predavanje. Predložili smo da predavanje bude organizovano u oktobru ukoliko oni budu zainteresovani – istakao je Petković.

U medijima su se pojavile informacije da su studenti bojkotovali ovo predavanje jer na fakultetu ne žele američkog ambasadora, što oni kažu apsolutno nije istina.

Oni sa kojima smo mi razgovarali kažu da nisu ni čuli za diskusiju, dok neki kažu da su znali, ali da zbog ispitnih rokova i obaveza nisu imali vremena za dođu.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!