“Delta” donira 33.000 evra za rekonstrukciju vrtića “Bubamara”

594

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i potpredsjednik kompanije “Delta holding” Dejan Jeremić potpisali su danas u Gradskoj upravi ugovor o donaciji 33.000 evra za rekonstrukciju, dogradnju i opremanje vrtića “Bubamara” u naselju Obilićevo.

Radojičić je novinarima nakon potpisivanja ugovora rekao da se kompanija “Delta” odlučila priključiti ovoj akciji kao društveno odgovorna kompanija i da su izabrali da doniraju više od 33.000 evra za rekonstrukciju “Bubamare”.

Radojičić je precizirao da ovaj posao, koji će finansirati kompanija “Delta”, podrazumijeva proširenje kapaciteta i povećanje broja mjesta, energetsku efikasnost, odnosno utopljavanje i sanaciju i rekonstrukciju postojećeg objekta.

Gradonačelnik Banjaluke je podsjetio da su prošle sedmice otvorena dva nova prostora za vrtiće, te da do kraja godine grad ima namjeru otvoriti još jedan novi prostor.

Radojičić je dodao da kompanija “Delta holding” u Banjaluci gradi i jedan od većih regionalnih tržnih centara.

“Za grad Banjaluku u konceptu regionalnog centra to je izuzetno važno, jer ako želite da budete regionalni centar morate da budete i regionalni centar u trgovini, ugostiteljstvu, hotelijerstvu i drugim djelatnostima”, rekao je Radojičić.

Jeremić je podjetio da je ova kompanije prije nešto više od godinu dana krenula sa projektom “Delta planet” u Banjaluci izgradnjom tržnog centra.

“U tom trenutku, a i sada smo vrlo ponosni što gradu Banjaluci donosimo jedan totalno novi koncept trgovine poznat u daljem okruženju, a istovremeno da smo na neki način doprinijeli unapređenju poslovne i ekonomske saradnje Republike Srbije i Republike Srpske”, rekao je Jeremić.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci Jelena Kurtinović zahvalila je kompaniji “Delta” na donaciji koja će značiti mnogo za 170 maališana koji će boraviti u vrtiću “Bubamara”.

Ona je izrazila želju da se ovakvi projekti nastave, ističući da je Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje velika ustanova sa 24 dječija vrtića i 2.200 djece.

“S obzirom na to da mi imamo veliku listu čekanja na jedno od mjesta u banjalučkim vrtićima ovakvi projekti su više nego dobrodošli za grad Banjaluku, za sve roditelje i djecu koja treba da budu obuhvaćena predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem i da se na taj način taj obuhvat i poveća”, zaključila je Kurtinovićeva.

(SRNA)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!