Partizan preko Istanbula gleda ka Evropi

605

Fudbaleri Partizana večeras od 20 časova igraju utakmicu sezone protiv turskog Bešiktaša. Za plasman u grupnu fazu Lige Evrope (LE) “crno-bijelima” je potrebna pobjeda ili remi sa više od jednog gola.

U dvije večeri, dvije istorijske utakmice najvećih srpskih klubova. Zvezda se sinoć poslije dugo godina plasirala u Ligu šampiona, a sada je red da Partizan kruniše odlične nastupe klubova iz Srbije i obezbijedi još jednu evropsku jesen u Humskoj 1.

Navikli su “crno-bijeli” navijače na LE proteklih sezona, ali sada će možda biti i najteže doći do nje. Protivnik je jak, iskusan, bogat, ali daleko od toga da mu “Parni valjak” ne može parirati. Pepe, Kvarežma, Negredo, Adriano, Babel… Sve su to jako poznata imena fudbalskoj javnosti, ali su to igrači iza kojih su najbolje igračke godine, što se može i primijetiti prema dosadašnjim nastupima u novoj sezoni.

Bešiktaš je prvo uz mnogo sreće prošao LASK Linc u prethodnoj rudni kvalifikacija, a za vikend je doživio i prvi poraz od Antalijaspora i to na domaćem terenu 3:2.

Vicešampion Srbije je značajno podigao formu otkada je na klupi Zoran Bata Mirković. Partizan izgleda sve bolje u napadu, ponajviše zahvaljujući napadaču Rikardu i najnovijem pojačanju Goranu Zakariću, koji je svojom borbenošću već osvojio srca “Grobara”.

– Bešiktaš je velika ekipa, ali nam ne pada na pamet da se predamo. Vidjeli smo u Beogradu da možemo da se nosimo s njima i vjerujem u prolaz – podvukao je Zakarić.

U prvoj utakmici, do izražaja je došla neuigranost Partizanove odbrane i to je ono što sigurno najviše brine navijače. Od tada je prošlo sedam dana, iz grešaka je naučeno, tako da četa Zorana Mirkovića, ako želi u LE, mora odigrati najbolje što zna.

Glavni sudija na Vodafon areni biće Ovidiju Hačagan iz Rumunije, a Partizan bi trebao igrati u sljedećem sastavu:

Stojković – N. R. Miletić, Valjente, Marković, N. G. Miletić – Zdjelar, Šćekić – Zakarić, Pantić, Ivanović – Rikardo.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!