U toku radovi na više dionica u RS

493

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona saobraćaj se i dalje odvija usporeno prema privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS).

Obustavljen je saobraćaj na spoju ulica Bijeljinska i Ilićka jedan, na dionici magistralnog puta Brčko-Bijeljina, zbog izgradnje kružne raskrsnice “Ilićka”.

Alternativni putni pravac za putnički saobraćaj je ulica u naselju Ilićka, a za teretni saobraćaj mini-obilaznica “Laser”, regionalni put Brčko-Čelić, dionica kroz stambeno naselje Grčica i obratno.

Svim učesnicima u saobraćaju upućena je molba da se u ovom periodu pridržavaju uputstava vertikalne saobraćajne signalizacije i radnika na terenu, te da aktivnosti prilagode novonastalom režimu saobraćaja.

Zbog radova je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/ – Čelinac i na dionici Čelinac – Kotor Varoš.

U toku su radovi na sanaciji kolovoza na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići-Kneževo od 7.00 do 17.00 časova svakim radnim danom, pa će se za vrijeme radova saobraćaj odvijati naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Počeli su i radovi na sanaciji klizišta na magistralnom putu Karanovac – Crna Rijeka, zbog čega je saobraćaj izmijenjen.

U toku su radovi na redovnom održavanju na dionici magistralnog puta Krupa-Bočac, na petnaestom kilometru, pa će se od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj odvijati tako što će saobraćaj na 10 minuta biti obustavljan i na 10 minuta propuštan.

U toku je uklanjanje naplatnih kućica na dionici Klašnice dva – Šargovac, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja i poštovanje privremene signalizacije je neophodno.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske /Trnovica dva/ – Trebinje, zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne gore, te se saobraćaj odvija usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog izgradnje tog auto-puta izmješten je dio ovog magistralnog puta, u mjestu Čorle i Naseobina Lišnja, pa iz AMS-a vozačima savjetuju da opreznije voze i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Radi izvođenja radova na deminiranju obale rijeke Save, u mjestu Prud, u Federaciji BiH /FBiH/, doći će do povremenih obustava saobraćaja na regionalnom putu Šamac-Prud na mostu u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića, u opštini Šamac.

Obustave saobraćaja će se izvoditi svakim danom 8.00-16.00 časova u intervalima od 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izvođenja deminerskih radova na putu Brod-Odžak, na radilištima Klakari Donji devet i 13, u periodu od 8.00 do 18.00 časova, saobraćaj se odvija tako što se saobraćaj obustavlja na 30 minuta i propušta na 15 minuta.

Usporeno je saobraćanje na dionicama Lončari – Brčko jedan i Brčko jedan – Brčko dva zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog.

Na isti način, uz povremene tridesetominutne obustave, saobraća se na lokalnom putu Sjenina Rijeka – Lukavica Rijeka, na području opštine Doboj, radnim danima od 8.00 do 16.00 časova, do 19. avgusta.

Na regionalnom putu Karan – Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je zbog aktiviranog klizišta potpuno obustavljen.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, sekcija “Đokin potok” u mjestu naseobina Lišnja i Puraći i na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva, sekcija “Prnjavorska petlja”, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje pristupnih puteva koji će se spajati sa navedenim magistralnim putem i izmještanja dijela navedenog magistralnog puta, a za potrebe izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj.

Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog sanacionih radova saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini.

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na dionici regionalnog puta Kula – granica Republike Srpske/FBiH Vraca jedan, izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika.

Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina – Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/ – Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa se saobraćaj odvija jednosmjerno preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”.

Na regionalnom putu Teslić dva – granica Republike Srpske/FBiH Podjezera u mjestu Žeželja zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH i Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na dionici lokalnog puta Doboj – manastir Petrovo, na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare – Priboj – Banj Brdo.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tona i autobuse klase “M-tri”. Zabrana se ne odnosi autobuse prevoznika “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

U FBiH se jutros vozi po pretežno suvim kolovozima, dok su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja mogući sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Zbog radova na vijaduktu “Bojnik”, na dionici auto-puta Sarajevo sjever – Lepenica na području FBiH, vozila saobraćaju jednom trakom.

Na istoj dionici zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu “Igman”, kao i na mjestu radova /Ban brdo/ preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno odvijanje saobraćaja.

Radovi se izvode i na dionicama magistralnih puteva Semizovac-Srednje, Olovo-Kladanj /Karaula/, Domanovići-Stolac i Srbljani – Bosanska Krupa i na njima se saobraća sporije uz obavezno poštovanje privremeno postavljene signalizacije.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog intenziteta saobraćaja, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na hrvatskoj strani na graničnom prelazu Novi Grad – Dvor, obustavljen je saobraćaj putničkih vozila, a alternativni granični prelaz je Kostajnica – Hrvatska Kostajnica.

(SRNA)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!