Počela izgradnja novih vodovoda u Šargovcu i Česmi

640

U Šargovcu i Česmi danas je počela izgradnja vodovoda, a kako najavljuju nadležni, tokom ove godine će se raditi 17 vodovoda na širem gradskom području, u vrijednosti od nekoliko miliona maraka.

– Ti poslovi su pokrenuti ili će tek biti pokrenuti na prostoru od Manjače, Kadine vode, Rekavica, gdje ćemo raditi na tri mjesta, Crnog vrela, Česma 2, Jagare, Pezića polje, i mnogih drugi. S druge strane, svjesni smo da su potrebe našeg stanovništva za izgradnjom vodovodne mreže velike, posebno na seoskim i prigradskim područjima. Međutim, Grad, kao što se vidi, radi na tome da poboljša mrežu vodosnabdijevanja, ali u mjeri koliko mu to finansijske mogućnosti dozvoljavaju – rekao gradonačelnik Igor Radojičić.

On je precizirao da će u Česmi 2 biti izgrađen vodovod u dužini od 850 metara, a radovi su povjereni preduzeću „Hidrosplet“.

– U tehničkom smislu, radi se o zamjeni sistema javnih česmi normalnim snabdijevanjem i prelaskom sa jedne na drugu liniju, kako bi se obezbijedilo pouzdano snabdijevanje vodom stanovništa koje je do sada bilo problematično – kazao je Radojičić.

Za područje Česme, prema njegovim riječima, iduće godine biće nastavljeni radovi na ovoj istoj liniji. Pored toga, ove godine će biti započeti radovi i na rješavanju kritičnog vodosnabijevanja na području Česme 3 i 4.

– Ove godine radićemo prvu fazu ovog projekta, što podrazumijeva izgradnju velikog rezervoara za Česmu 4 i cijeli taj podsistem. Za ovaj posao, u vrijednosti od 500.000 KM, uskoro će biti raspisan tender za izbor izvođača, kako bismo, u narednoj fazi, odnosno tokom iduće godine mogli razvoditi sekundarnu mrežu – naglasio je Radojičić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Česma Miladin Maličević kazao je da je ova godina krenula u dobrom pravcu što se tiče rješavanja jednog od najvećeg problema – vodosnabdijevanja.

– Posebno je značajno rješenje visinskog dijela Česme, gdje ne postoji izgrađena vodovodna mreža – zaključio je Maličević.

Istovremeno, danas su otvoreni radovi i na izgradnji vodovoda u Šargovcu, koji, kao i Česmu, karakteriše veliki priliv novog stanovništva. Direktor „Vodovoda“ Zoran Popović istakao je kako su radovi u Šargovcu jedan od projekata koje ovo preduzeće izvodi ove godine.

– Danas smo pokrenuli radove na izgradnji vodovodne mreže od 500 metara. Time će biti poboljšan pritisak i biti omogućeno priključenje novih dvadesetak domaćinstava. Vrijednost radova je 55.000 KM a radovi će biti završeni za 15 dana – kazao je Popović.

Ujedno, Popović je najavio da je, poslije Šargovca, u planu gradnja novih vodovoda u  Borkovićima, Kuljanima i drugim dijelovima grada, a koji će biti finansirani iz budžeta ovog preduzeća.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Šargovac Rajko Radaković istakao je kako je novi vodovod veoma važan za ovaj dio naselja.

– Očekujemo da se ovo naselje dalje širi a to nije moguće bez stabilnog vodosnadbijevanja i izgradnje druge infrastrukture – rekao je Radović.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!