Složne komšije u Zelenom viru: Djeci napravili igralište, a odraslima će teretanu

512

Zahvaljujući upornosti roditelja i komšija, mališani iz Zelenog vira dobili su uređeno mjesto za igru, kao što imaju njihovi vršnjaci iz gradskih naselja.

Dječije igrališe sa kućicom, toboganom, klackalicama, ljuljaškama, kao i ogromnim pješčanikom, složni mještani su napravili sami, uz pomoć nekoliko donatora koji su im poklonili potreban materijal. Prostor je i ograđen kako bi djeca bila bezbjednija, a dok se oni zabavljaju, odrasli mogu malo i da predahnu na klupama pored.

Povodom završetka ove lijepe i uspješne akcije, stanari su pripremili i malu svečanost u svom naselju.

Zvanično otvaranje igrališta pored plaže, uljepšala je graja čak 77 djevojčica i dječaka, kojima je ovaj prostor prvenstveno i namijenjen.

Pored razdraganih osmijeha i pjesme, mališani su roditeljima podarili još i zahvalnice, što su im napravili pravo mjesto za igru, kao što to imaju i njihovi drugari u ostalim dijelovima grada.

– Djeca su prezadovoljna i ovo je jedan lijep primjer kako bi trebalo da funkcioniše svaki komšiluk. Svi smo pristali da učestvujemo kada smo čuli za ideju, našli smo investitore, a mi sami smo sagradili igralište – priča Marko Branković, otac dvije djevojčice.

Podsjeća da u naselju imaju fudbalski teren, koji većinom koriste starija djeca, te je i najmlađima bio potreban njihov prostor.

Inicijator akcije u Zelenom viru, Milan Ćurlić ističe da komšije neće stati na ovome, te da već imaju u planu nove aktivnosti za uređenje svog životnog prostora.

– Odmah pored, pravićemo teretanu na otvorenom i mjesto za roštiljanje, pa će naša plaža biti još ugodnija za boravak- najavljuje Ćurlić.

(Srpska Info)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!