Nova ograda i ljepše igralište za mještane

385

Savjeti mjesnih zajednica imaju rok do utorka, 10. jula da dostave Gradu prijedloge “malih projekata” u svom naselju vrijednosti do 2.500 KM, koji će biti finansirani iz budžeta.

Prema pozivu, mogu se predložiti najviše dva projekta koja se, uglavnom, odnose na rješavanje manjih infrastrukturnih radova, vanjsko i unutrašnje uređenje objekata i dvorišta mjesnih zajednica, kao i uređenje značajnih objekata i njihove okoline na području mjesne zajednice.

Grad je prošle godine po prvi put izdvojio sredstva za sufinansiranje projekata mjesnih zajednica, i to na osnovu prijedloga samih mještana.

Dvadesetak banjalučkih naselja do sada je realizovalo „male projekte“, između ostalog, u MZ Lauš 1, gdje je sanirana ograda oko OŠ „Sveti Sava“, izgrađena česma kod spomen kosturnice u Drakuliću, urađena staza na školskom igralištu područnog odjeljenja OŠ „Stanko Rakita“ u Debeljacima, te nabavljene lampe za uličnu rasvjetu u Rekavicama 1.

Načelnica Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović, ističe da su izazovi za realizaciju ovih projekata otežani procesi javnih nabavki i nezainteresovanost ponuđača da konkurišu za poslove relativno male pojedinačne vrijednosti.

– Iz tog razloga, do sada smo, po javnom pozivu iz 2017. godine, ovaj posao uradili u 20 od ukupno 57 mjesnih zajednica. Za intervencije u još 28 mjesnih zajednica morali smo ponoviti nabavke, a trenutno je u toku potpisivanje ugovora sa budućim izvođačima radova, tako da je za očekivati da će i u ovim naseljima uskoro uslijediti te, male intervencije – kazala je ona.

(Srpska Info)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!