SKUPŠTINA GRADA Odbornici idu na ljetnu pauzu

457

Skupština grada Banjaluka, nakon jučerašnjeg 24. zasjedanja, ulazi u ljetnu pauzu do avgusta.

Predsjednik Skupštine Zoran Talić je istakao da je Skupština, što se tiče prvog tromjesečja, većinom ispunila planirano.

–Mislim da smo ispunili sve ono što smo predvidjeli u zadatom periodu, pogotovo što nam je bilo bitno da usvajamo izvještaje i informacije javnih ustanova i preduzeća, možda su za avgust ostale jedna ili dvije informacije – istakao je Talić.

Banjalučki odbornici usvojili su juče Strategiju razvoja kulture za narednih deset godina i prijedlog o osnivanju Foruma za bezbjednost građana. Prihvaćena je Informacija o stanju sudskih i upravnih postupaka sa aspekta zaštite imovinskih prava i interesa Grada, kao i izvještaji o poslovanju nekoliko komunalnih preduzeća, i to: „Vodovoda“ a.d, „Gradskog groblja“ i „Čistoće“ a.d. Izglasan je još izvještaj o provođenju Lokalnog ekološkog akcionog plana za Grad Banjuluku, te više tačaka iz oblasti prostornog planiranja i imovinskih odnosa.

Od kadrovskih pitanja, između ostalog, odbornici su podršku dali Bosiljki Radić diplomiranoj ekonomistkinji, koja je imenovana za direktora JU „Radnički univerzitet“.

(Srpska Info)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!