Za projekte organizacija civilnog društva od 10 do 70 hiljada KM

610

Organizacije civilnog društva mogu do 30. maja da predaju prijedlog projekata na javni poziv koji je raspisao grad Banjaluka u partnerstvu sa Razvojnim programom UN (UNDP), a iznosi sredstava za odobrene projekte biće od 10 do 70 hiljada KM.

Prijedlozi projekata treba da budu iz oblasti obezbjeđenja preduslova u zajednici za socijalnu uključenost i samostalan život lica sa invaliditetom, te unapređenje brige o licima treće dobi, što je u skladu sa razvojnim ciljevima grada, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prijedlozi mogu biti i iz oblasti zaštite djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja, edukacije djece o značaju zdrave ishrane i fizičke aktivnosti, obezbjeđivanja kulturnih i edukativnih sadržaja za djecu iz ruralnih sredina i marginalizovanih grupa, te prevencije maloljetničkog prestupništva.

Jedna organizacija civilnog društva/nevladina organizacija iz BiH može podnijeti više projektnih prijedloga, s tim da je 120.000 KM maksimalan novčani iznos sredstava koja mogu biti dodijeljena za sprovođenje projekata toj organizaciji tokom ukupnog trogodišnjeg trajanja projekta, saopšteno je iz Gradske uprave.

Dužina trajanja svakog projekta može biti od pet do osam mjeseci. Projekti će biti realizovani u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu /ReLOaD/.

Izabrani projekti treba da budu realizovani u periodu od jula do februara 2019. godine.

Dokumentacija za prijavu na poziv može se preuzeti od danas do 30. maja, slanjem zahtjeva sa nazivom zainteresovane organizacije na mejl / registry.ba@undp.org; lana.matic@banjaluka.rs.ba i natasa.bastinac@banjaluka.rs.ba/ ili lično u Gradskoj upravi Banjaluka.

(Srna)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!