Prijem za učesnike „Dječijeg carstva“

439

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, organizovao je prijem za učesnike Međunarodnog festivala dječije poezije „Dječije carstvo“, najveću manifestaciju te vrste u BiH i okruženju.
-Banja Luka je sa proljeća najljepša, i uz uređenje našeg grada, sa djecom i mladim pjesnicima još dodatno – kazao je gradonačelnik Radojičić, te naglasio da je Dan grada u nedjelju i da su gosti grada, između ostalih, i učesnici ove manifestacije, koju Grad podržava. On je izrazio nadu da će djeca iz Banje Luke ponijeti najljepše uspomene.

-Ovo je grad kulture, mladih, škola i potpuno se uklapa u koncept ove manifestacije, a to je jedno dječije carstvo. Želja nam je svima da grad bude jedno ugodno dječije carstvo za radost naše djece i svih onih koji u njega dolaze – zaključio je Radojičić.

Organizator festivala Slobodan Stošić, kazao je da je „Dječije carstvo“ najveći regionalni festival dječije poezije, te da je ove godine preko 4.500 djece poslalo 6.500 radova i da je izabrano 80 najboljih iz svih zemalja bivše Jugoslavije.-Banja Luka je divna u aprilu tako da smo taj mjesec izabrali za ovaj događaj. Hvala gradonačelniku što misli na djecu i koji je za vrlo kratko vrijeme napravio više dječijih igrališta po gradu, te pokrenuo drugih projekata, poput kandidature za evropsku prestonicu kulture – istakao je Stošić.

Kao i svake godine, Dječije carstvo bira svog princa, a to je ove godine pjesnik i glumac iz Podgorice Dejan Đonović, kome je gradonačelnik na prijemu uručio nagradu. Đonović je kazao da mu je velika čast što se našao u društvu dosadašnjih dobitnika ovog priznanja i da se uvijek ugodno osjeća kada dođe u grad na Vrbasu.

Učesnici festivala, koji su danas prisustvovali na prijemu u Gradskoj upravi, istakli su da im je lijepo u Banjoj Luci i da im je drago da se njihov rad cijeni.
Inače, „Dječije carstvo“ se završava danas (petak, 20. april) u 19.00 časova, kada će u GP Jazavac biti dodijeljene nagrade.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!