Najavljeno masovno okupljanje za Davida Dragičevića 21. aprila

878

Za subotu, 21. april, u 18 časova na Trgu Krajine u Banjaluci najavljeno je masovno okupljanje građana, kako bi iznova od vlasti tražili da pronađu i kazne ubice Davida Dragičevića.

Davidov otac Davor Dragičević sinoć je na Trgu Krajine pozvao građane iz svih krajeva države da se okupe na jednom mjestu.

– Dođite da podržimo borbu svih nas za dostojanstven život – naglasio je on.

Obraćajući se policajcima koji obezbjeđuju okupljanja svake večeri, Dragičević je poručio da i treba da čuvaju građane. Ipak, sa inspektorima u civilu, koji se svako veče miješaju sa okupljenima, je drugačija priča.

– Od čega nas čuvate, gospodo? Mi se čuvamo i sami. Mi radimo vaš posao od 18. marta. David je 18. marta bio živ. Svi smo ga tražili. Jeste li ga vi tražili? Da ste ga tražili bio bi živ! – naglasio je on.

Podsjećamo, David Dragičević (21) nestao je u noći između 17. i 18. marta u Banjaluci. Pronađen je u rijeci Vrbas šest dana kasnije. Policija je prvo njegovu smrt pokušala proglasiti nesrećnim slučajem, pa čak i samoubistvom, iako je na sebi imao povrede. Prva obdukcija ustanovila je da je umro 18. marta u četiri ujutru, dok je druga pokazala da je bio živ nekoliko dana nakon nestanka.

Sve od 26. marta, građani se svake večeri u 18 časova okupljaju na Trgu Krajine, a Banjaluci su se pridružili Brčko, Travnik, Prnjavor, Prijedor, Gradiška, Kozarska Dubica i drugi gradovi.

(etrafika.net)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!