Veliki infrastrukturni projekti usporili saobraćaj

555

Zbog intenziviranja radova na izgradnji kružnog toka u Rebrovcu i spajanja istočnog tranzita između Obilićeva i Starčevice, posljednjih dana povećane su gužve u saobraćaju, posebno u jutarnjim i popodnevnim saobraćajnim špicevima.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić i ovom prilikom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da imaju razumijevanja.

-Riječ je o dva veoma važna projekta na koje smo čekali godinama. Zbog intenziviranja radova i postavljanja podzemnih instalacija, došlo je do zatvaranja pojedinih dijelova za saobraćaj zbog čega se stvaraju gužve. Podsjećamo da je zatvoren za saobraćaj i Zeleni most što još više otežava situaciju – rekao je načelnik Sandić.

Međutim, on ističe da će završetkom kružne raskrsnice i spojem istočnog tranzita u mnogo čemu biti olakšano odvijanje saobraćaja.

Ivestitor ovih radova je Javno preduzeće „Putevi RS“, koji vrše nadzor nad ova dva projekta.

-Kontaktirali smo i izvođače radova i Policijsku upravu kako bi zajednički preduzeli sve mjere da se održi odvijanje saobraćaja, ali i da se izvođačima omogući da neometano rade svoj posao – kaže Sandić.

On takođe podsjeća da je Grad planirao ove godine još nekoliko projekata na poboljšanju odvijanja saobraćaja.

-Prije svega, ove godine će početi gradnja novog mosta na lokaciji Zelenog mosta. Planiramo i da nastavimo radove na istočnom tranzitu kako bi se napravio spoj sa novim mostom, što zajedno sa ovim radovima koji se sada izvode čini jednu cjelinu i vezu od zapadnog tranzita kod Kosmosa, preko novog mosta, istočnim tranzitom do Rebrovca i dalje prema Čelincu i Kotor Varošu – naglasio je Sandić.

Takođe, uskoro će početi i gradnja dvije nove kružne raskrsnice u gradu – na spoju ulica Vase Pelagića, Vladike Platona i Aleje Svetog Save i na spoju Gundulićeve ulice i Aleje Svetog Save.

-Zbog svih ovih radova, očekujemo razumijevanje kod građana, jer kada završimo te projekte imaćemo mnogo bolji, sigurniji i brži protok saobraćaja – rekao je Sandić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!