Tuča u Vladi FBiH, intervenisala i policija

320

Zbog svađe a potom i fizičkog obračuna dvoje zaposlenih u Kabinetu Vlade FBiH, morala je da interveniše i policija. Tuča u Vladi dogodila se u utorak, ali je tek danas to i potvrđeno.

Sukob je izbio između službenika S. P. i službenice N. B, potvrdilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nezvanične informacije su da je svađa prerasla u fizički napad u kojem je S. P. napao N. B. i njegov potez je, prema nekim stavovima u Vladi, za suspenziju.

“Policija je intervenisala. Još se prikupljaju podaci. Još nismo dobili konačne odgovore hoće li ići prekršajna prijava, ali događaj je evidentiran – kažu u MUP-u.

Direktorica Kancelarije za odnose s javnošću Raska Bračković-Denjalić kaže da je od službenika uključenih u incident zatražila službene izjave na okolnosti zbog čega su u kabinetu Vlade FBiH morali da intervenišu policajci.

U Vladi FBiH nezvanično se moglo čuti da je S. P. i ranije pravio incidente, i da je putem Fejsbuka upućivao prijetnje Aleksandri Pandurević, poslanici SDS-a u Parlamentu BiH. Takođe nezvanično, po kuloarima se govori da ovo nije prvi incident jer je ranije jedan službenik Vlade, navodno, udario sekretaricu jednog ministra.

(Avaz.ba)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!