NSRS o Interpelaciji o politici upravljanja javnim preduzećima

365

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće sjednicu razmatranjem Interpelacije o politici upravljanja javnim preduzećima u Republici Srpskoj, na prijedlog opozicionih poslanika.

 

Formulisano je 12 pitanja o poslovanju javnih preduzeća. Pod lupom su Željeznice, Elektroprivreda, Šume, Putevi, Pošte Srpske i OC Јahorina.

Sinoć je završena cjelodnevna rasprava o Interpelaciji za razmatranje politika u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema.

Po okončanju 23. redovne sjednice, trebalo bi da počne nova sjednica Narodne skupštine sa 15 tačaka dnevnog reda.

Poslanici bi trebalo, po hitnom postupku, da razmatraju Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o republičkoj upravi, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

Na dnevnom redu su i Prijedlog Programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu, Prijedlog zakona o posebnom Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, te Prijedlog zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u poslovnim transakcijama.

Narodna skupština trebalo bi da razmatra i Nacrt zakona o kulturi, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Fondu za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništvu Srpske, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o opštem upravnom postupku i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama.

Pred poslanicima bi trebalo da se nađe i Nacrt strategije za unapređenje položaja starijih lica u Republici Srpskoj za period od 2018. do 2027. godine, te Informacija o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2017. godine, te o ostvarenim rezultatima u približavanju propisa Republike Srpske propisima Evropske unije, saopšteno je iz NSRS.

(RTRS)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!