Dr Dejan Čubrilo: Dajte djeci da jedu slaninu

988

U posljednje vrijeme dijete su postale veoma popularne, ali one i dalje nisu zdrave i ne savjetuje se njihova primjena, ističe profesor medicinske fiziologije dr Dejan Čubrilo.

“Apsolutno ne vjerujem u dijete. Nije mi normalno da neko za deset dana izgubi veliki procenat masnoće. Jetra je jako važan organ, ona grije krv. Ona je ključna za naš organizam, a dijete utiču na loše funkcionisanje jetre, a samim tim i na loše funkcionisanje organizma. Sve je u ishrani”, rekao je  Čubrilo.

On smatra da svi jedu više nego što treba.

“Mi živimo od naših masnoća, ukoliko imamo uslov da ih topimo. Sve što pojedete, treba da potrošite, odnosno da masnoće pretvorite u mišiće i zdravu energiju”, rekao je fiziolog.

doktor-dejan-cubrilo
Čubrilo: Dajte djeci da jedu masnoće: slaninu, sir, punomasni sir, kajmak, ajvar…

Stručnjak dodaje da nema veze koliko često vršite nuždu sa tim koliko vam je brz metabolizam, jer česti odlasci u toalet znače samo da vam ne funkcioniše organizam kako treba, pa sve što pojedete samo prođe kroz tijelo.

A o ishrani djece kaže:

“Naša djeca jedu previše, jedu često i to hranu koja podiže brzo nivo insulina. To je začarani krug koji na kraju rezultuje nakupljanjem vode. Dajte djeci da jedu masnoće: slaninu, sir, punomasni sir, kajmak, ajvar, namažite na hljeb, ne mora biti integralni, bilo koji, običan hljeb, bolje je bilo šta nego da im date slatkiš”, rekao je Čubrilo, konstatujući da u dječijem uzrastu mast hrani organizam.

“Ukoliko dijete ima normalno odrastanje, ishranu, stvara se zdrav organizam i svi organi funkcionišu kako treba. Zato mogu da pojedu i nešto nezdravo ponekad, ne treba ništa braniti djeci da jedu”, rekao je ovaj stručnjak, javlja Monet.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!