Upozorenje na poplave na Balkanu

638

Američka meteorološka služba “Accuweather” izdala je upozorenje navodeći kako područje Balkana narednih dana očekuju jake kiše i poplave.

I podaci Hidrometeorološkog zavoda RS pokazuju da nas tokom dana očekuju obilnije padavine, a izdat je i narandžasti meteoalaram za područje Banjaluke, Višegrada, Mostara i Trebinja.

Intensive rain is coming for Balkans

Extremely heavy rain will threat the Balkan Peninsula with flooding in the next days. At some places, it could rain up to 500mm in Montenegro and more than 300mm in the south of Albania during the next 72 hours. Snow precipitation is to be expected at higher elevations. Follow our forecast at: https://www.windy.com/?iconEu,rainAccu,41.373,18.254,7,m:eQfagG7,a:IFxFL

Posted by Windy on Donnerstag, 1. Februar 2018

 

U noći se očekuje zahlađenje pa će u subotu snijeg padati u Krajini, a kasnije i u zapadnim i sjevernim područjima BiH, dok će u ostatku zemlje padati kiša.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda ističu da lokalno može pasti i 120 litara kiše. U Hercegovini će duvati olujni jugo brzine do 90 kilometara na sat.

Nedjelja će osvanuti sa snijegom koji će u večernjim satima preći u kišu. Temperature će biti od minus jedan do četiri stepena.

Prvi dan nove radne sedmice osvanuće s tamnim oblacima. Jutarnje temperature kretaće se od minus pet do nula, na jugu do dva stepena, a dnevne od jedan do pet stepeni.

Kiša i snijeg očekuju se i u utorak.

(Klix)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!