Promjena vremena: Oblačno s kišom, susnježica i snijeg

503

U Republici Srpskoj sutra će biti oblačno vrijeme sa kišom i snijegom, na jugu s grmljavinom i obilnijim padavinama, te postepenim padom temperature.

U toku noći, ujutro i prijepodne oblačno s kišom, a na zapadu sa snijegom na planinama i brdovitim predjelima uz formiranje snježnog pokrivača, te u nižim krajevima susnježicom i snijegom. U Hercegovini obilne padavine uz pljuskove i grmljavinu.

Tokom dana umjerene do jake padavine a zona snijega se polako širi na istok, najviše u planinskom pojasu. Prema noći jenjavanje padavina, na sjeveroistoku i u centralnim predjelima i suvo. Na zapadu i jugozapadu mjestimično sa snijegom, na jugu sa kišom pljuskovitog karaktera ali manjih intenziteta.

Vjetar, umjeren i jak južnih smjerova sa olujnim udarima na istoku, a na zapadu i sjeveru vjetar skreće na sjeverni i sjeverozapadni umjerene jačine.

Jutarnja temperatura vazduha od u Krajini od minus jedan do tri, u ostalim krajevima do sedam stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura od nula do tri, na jugu i istoku do 10 stepeni uz zahlađenje u drugom dijelu dana i u ovim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozi meteorloga, u nedjelju, 4. februara jutro oblačno i hladnije na zapadu, na jugozapadu, istoku i jugoistoku oblačno uz snijeg mjestimično. Dijelom na sjeveru i sjeveroistoku suvo uz promjenjivu do pretežnu oblačnost.

Tokom dana ostaje slično vrijeme, na zapadu centralnom pojasu sa slabim u planinama umjerenim snijegom, na jugu sa po kojim pljuskom a suvo od centralnih do sjevernih i sjeveroistočnih predjela.

Uveče sa snijegom samo u centralnom planinskom pojasu do istoka a na jugu i sjeveru suvo, uz djelomično kidanje oblačnosti. Vjetar umjeren i pojačan sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura od minus tri do jedan stepen, na jugu Hercegovine oko četiri, a u višim predjelima do minus pet. Najviša dnevna temperatura od nula do pet, na jugu do osam stepeni.

U ponedjeljak, 5. februara jutro s promjenjivom do pretežnom oblačnošću i hladno. Tokom dana ostaje hladno, u kotlinskim predjelima s maglom, a popodne s promjenjivom, ponegdje povećanom oblačnošću, te mogućnošću samo provijavanja snijega na krajnjem zapadu i istoku.

Vjetar slab i promjenjiv, na jugu slaba bura. Jutarnja temperatura od minus šest do minus dva, na jugu Hercegovine oko nula stepeni, a u višim predjelima do minus osam. Najviša dnevna temperatura od nula do četiri stepena Celzijusova, na jugu do 10.

U utorak, 6. februara jutro s promjenjivom do pretežnom oblačnošću, u kotlinskim predjelima sa maglom ili niskom oblačnošću, suvo i hladno. Tokom dana slično, na zapadu i sjeveru oblačno, od centralnih predjela na jug sa promjenjivom oblačnošću, pa može biti i sunčanih intervala.

Prema večeri naoblačenje sa sjeverozapada donosi novo naoblačenje i slabe padavine uglavnom snježne prvo na sjeveru a u noći i u centralnom pojasu. Na jugu ostaje suvo.

Vjetar slab sjeverni, na jugu slaba bura. Jutarnja temperatura vazduha od minus pet do minus jedan, na jugu Hercegovine oko dva, a u višim predjelima do minus sedam stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha od nula do pet, na jugu do devet stepeni Celzijusovih, javlja Srna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!