Glavna saobraćajnica kroz Česmu uskoro u novom ruhu

552

Ulica Petra Velikog u naselju Česma uskoro će dobiti novo ruho jer je ovih dana izabran izvođač radova za rekonstrukciju pomenute ulice. Potpisivanje ugovora je u toku, a kao najpovoljniji izvođač radova je izabrano preduzeće „Kozaraputevi“ d.o.o. Banja Luka.

Postupak javne nabavke za izvođača radova je provelo nadležno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, odnosno Jednica za koordinaciju poljoprivrednih projekata APCU, preko koje je Gradu i odobren kredit Svjetske banke u iznosu od oko 750.000 KM za rekonstrukciju Ulice Petra Velikog.

-Nakon potpisivanja ugovora, a u zavisnosti od vremenskih uslova, očekujemo da Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS što prije uvede izvođača radova na gradilište i započne radove na rekonstrukciji glavne saobraćajnice kroz naselje Česma. Grad je prethodno pripremio projektnu i svu drugu potrebnu dokumentaciju, te sukcesivno rješava imovinsko-pravne odnose – kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, Slaviša Sandić.

Sandić je naglasio da je Vlada Republike Srpske u oktobru prošle godine utvrdila opšti interes za rješavanje imovinskih odnosa za rekonstrukciju Ulice Petra Velikog, na potezu od novoizgrađenog mosta preko rijeke Vrbanja do Pravoslavne crkve u naselju Česma.

-Pokušaćemo da sporazumno riješimo imovinske odnose za što smo izdvojili sredstva u budžetu Grada. U ovom poslu moramo imati i podršku mještana, odnosno saglasnost onih čije je zemljište predviđeno za eksproprijaciju – pojasnio je Sandić.

Kako je naveo, ostalo je još samo par vlasnika parcela sa kojima su pregovori oko kupovine zemljišta u toku.

.
-Drago nam je da su mještani sa kojima smo zaključili ugovore o kupovini zemljišta, shvatili značaj rekonstrukcije ove saobraćajnice i pristali na saradnju sa Gradom, kako bismo im stvorili bolje životne uslove – naglasio je on.

Kazao je da je planirano da se rekonstruiše oko 800 metara Ulice Petra Velikog odnosno da ista bude proširena tako što će imati dvije saobraćajne trake ukupne širine šest metara, sa obostranim trotoarima širine po dva metra.

– U sklopu radova na izgradnji saobraćajnice, biće izgrađena i nova javna rasvjeta, kao i oborinska kanalizacija u trupu saobraćajnice – kazao je Sandić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!