Naredni “Ćevap fest” biće programski sadržajniji i na novoj lokaciji

448

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas zahvalnice učesnicima nedavno održanog „Ćevap festa“, prvog festivala banjalučkog ćevapa.

Zahvaljujući se ćevabdžijama na učešću u izuzetno uspješnoj manifestaciji, gradonačelnik Radojičić najavio je da će „Ćevap fest“ prerasti u tradicionalno okupljanje, te da će jedina promjena u odnosu na prvi festival biti promjena termina i lokacije održavanja.

– Organizovanjem ovog festivala, ova administracije je pokazala da želi da promoviše banjalučki ćevap, kao naš autohotni proizvod koji ćemo, nadamo se, uskoro i zvanično zaštititi kao naš brend. Kao Gradska uprava, prezadovoljni smo zbog toga što se festivalu odazvalo više od 10.000 posjetilaca, a što nas učvršćuje u planovima da od ovog događaja napravimo prepoznatljiv turistički proizvod na koji će dolaziti brojni turisti iz regiona – kazao je Radojičić.

On je kazao da će se Gradska uprava, kao organizator ovog događaja, truditi da već naredni festival bude programski sadržajniji i atraktivniji za posjetioce, ali i da okupi što je više više moguće banjalučkih ćevabdžija, kao jednih od nosioca programa.

Podsjetimo, prvi festival banjalučkog ćevapa održan je 13. januara ove godine, uz učešće šest gradskih ćevabdžinica, i to: „Kod Muje“, „Biljana & TJ“, „Stari recept“, „Zlatna kruna“, „Mrvica“ i „Kod Baće“.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!