Transparent od 25 metara ispred Vlade RS, nezadovoljne majke poručile: “Tražimo sastanak sa premijerkom ili idemo dalje”

670

Tražimo sastanak sa premijerkom ili idemo dalje, napisale su nezadovoljne majke na platnu dugom 25 metara, koje su se ponovo okupile kod zgrade Vlade Republike Srpske, kako bi zatražile sastanak sa premijerkom Željkom Cvijanović.

Grupa građana okupila se i danas kako bi mirnim protestima ukazala na diskriminaciju u novom Zakonu o dječijoj zaštiti, odnosno, isplati porodiljske naknade nezaposlenim majkama, te poručili da zakon ne smije djeliti djecu po datumima rođenja.

Majke su nedaleko od zgrade Vlade RS zatražile sastanak sa premijerkom Željkom Cvijanović.

Okupljeni su i predali zahtjev Vladi RS i kako navode, ukoliko se ne oglase za sedam dana, odlučiće se na masovnije proteste i blokadu saobraćaja.

Mnogi su se bunili i izlazili na ulicu, pa su utihnuli, spakovali kofere i otišli, mi nećemo sigurno – poručili su okupljenji roditelji nezadovoljni Zakonom o dječijoj zaštiti, kojima je ovo četvrto okupljanje na ulici.

(blic.rs)

PODIJELI

1 komentar

  1. Drzavo tjeras gradjane iz ove zemlje..Svi odlaze glavom bez obzira.Bravo mame,radjate buduce doktore,mesare ,frizere,politicare….ko zadnji izadje iz drzave neka pogasi svijetlo.Ovde niko nema perspektivu za napredak ili normalan zivot.Ovo je prezivljavanje.Zna se ko pare zgrce .

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!