Stanivuković sa majkama platnom od 25 metara traži sastanak sa premijerkom

776

Odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković i nezaposlene majke iz cijele Srpske koje ne primaju materinski dodatak, sutra će (18. januara 2018. godine u 11 časova ) još jednom pozvati na sastanak predsjednicu Vlade Srpske Željku Cvijanović.

Ovaj put majke će na platnu od 25 metara, okupljene u blizini zgrade Vlade Srpske (trotoar kod kafića “Dionis”), zatražiti sastanak sa premijerkom, a kako bi se omogućilo da 405 KM mjesečno primaju sve nezaposlene majke koje imaju djecu mlađu od godinu i godinu i po dana bez obzira da li su djeca rođena prije ili poslije 1. decembra 2017.godine.

Podsjećamo da su nezaposlene majke odmah nakon usvajanja Zajkona o dječijoj zaštiti u Narodnoj skupštini Srpske zatražile sastanak s premijerkom Cvijanović kako bi ih kao žena saslušala i razumjela da svaka majka djetetu treba obezbijediti i hranu i lijekove i gardarobu i da ne bi trebalo da bude diskriminacije ni među majkama ni među djecom.

Iako je  javno izjavila na će se sastati s majkama, do sastanka nije došlo, a predsjednica Vlade Srpske, nije zvanično odgovorila ni na jedan od dva zvanična poziva majki na sastanak.

Zakonom o dječijoj zaštiti Republike Srpske koji je usvojen krajem prošle godine, materinski dodatak od 405 KM predviđeno je da primaju samo majke čija su djeca rođena 1. decembra 2017. godine i poslije i to do navršene godine dana starosti, odnosno 18 mjeseci ako su u pitanju blizanci ili treće dijete, navodi Stanivuković.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!