“Srcem za komšije”: Prikupljeno 1357 maraka, sanacija oba krova košta 30.000

1119

Dana 14.12.2017. godine HO “Budimo ljudi” je pokrenula akciju za prikupljanje novčanih sredstava za sanaciju krovova dvije zgrade u banjalučkom naselju Obilićevo.

Cilj akcije je bio da se podstakne solidarnost naših sugrađana prema komšijama koje su u nevremenu koje je početkom decembra pogodilo Banjaluku, ostali bez krova nad glavom.

Nakon mjesec dana trajanja akcije prikupljeno je svega 1357 KM , od čega je najvećim dijelom u pitanju donacija vjernika SPC iz Freisinga , Njemačka (420 eura).

Ovaj iznos je svakako nedovoljan za početak radova na ovim krovovima za koje izvođači traze uplatu avanasa od 70% od ukupne cijene sanacije.

Procjena troškova sanacije oba krova iznosi oko 30 000 KM.

Svjedoci smo loših vremenskih prilika i da su naši sugrađani potpuno nezaštićeni u svojim domovima koji prokišnjavaju i u kojima je nemaju adekvatne uslove za stanovanje.

S toga apelujemo još jednom na savjest naših sugrađana da pomognu ovu akciju kako bismo što je moguće prije mogli započeti sa radovima.

Donacije se mogu ostaviti i u humanitarnu kutiju koja se trenutno nalazi samo u “4life”- u u Boriku. Zahvaljujemo se i Banjalučkoj trkačkoj ligi koja je omogućila prikupljanje donacija za ovu akciju tokom manifestacije “Trčimo za Srpsku”, koju su organizovali 14.01.2018. u Banjaluci.

Nadamo se da će se naši građani , koji su ovih dana u suvim i toplim domovima, probuditi i pomoći svojim komšijama da što prije riješe ovaj problem. Budimo ljudi, navode iz HO “Budimo ljudi”.

(Uno)

PODIJELI

1 komentar

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!