Mjere bezbjednosti za Dan RS, poziv građanima da proslave u miru i dostojanstveno

341

Ministarstvo unutrašnjih poslova MUP Republike Srpske, povodom proslave 9. januara – Dana Republike, preduzima pojačane mjere bezbjednosti radi održavanja povoljnog stanja bezbjednosti, te poziva sve građane Srpske da ovaj dan proslave u miru i dostojanstveno.

Iz MUP-a Srpske savjetuju da građani koji budu željeli da prate svečani defile u Banjaluci poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete, jer će im biti oduzeti.

“Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument”, navodi se u saopštenju.

Iz ovog ministarstva podsjećaju predstavnike medijskih kuća, te građane i druge subjekte da je radi bezbjednosti učesnika u utorak, 9. januara, na području grada Banjaluka zabranjena upotreba dronova.

“Predstavnici medijskih kuća koji su se akreditovali za praćenje svih događaja koji se organizuju povodom proslave Dana Republike u Banjaluci treba da na sebi imaju jasno istaknutu akreditaciju, bez koje neće moći da uđu u Sportsku dvoranu `Borik`”, navodi se u saopštenju.

Novinari su, napominje se, dužni da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, javlja Srna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!