Slatina: Nova banja za četiri dana

1025

80 dvokrevetnih soba, 16 apartmana, dva restorana, kongresna sala i bazen krasiće novi kompleks banje Slatina. Postorijama se širi miris laka, a završni radovi su pri kraju.

Terapeutski centar sa više smještajnih kapaciteta svoja vrata otvara osmog januara. Direktor zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” hvali se da će to biti najbolje opremljen kompleks u regionu.

“Cilj ovog objekta je da bude za razvoj zdravstvenog turizma. Pored toga što je Zavod vrhunska bolnica koja se bavi i operativnim tehnikama, operacijama ortopedskim i rehabilitacijom i protetikom. Znači ovo je dopuna naših djelatnosti u cilju da rasteretimo Fond zdravstva i da zaradimo nešto novaca mimo Fonda”, rekao je Goran talić,direktor Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”.

Iz Zavoda poručuju da se nadaju da će uskoro otvoriti vrata pacijentima.

Otvaranjem kompleksa sa terapeutskim centrom biće smanjene liste čekanja i omogućeno liječenje većeg broja pacijenata iz svih krajeva Srpske. Biće otvorena i nova radna mjesta.

Svaki ćošak novog centra obišao je i predsjednik Srpske. Milorad Dodik kaže da je zadovoljan onim što vidi i da Srpska ima čime da se pohvali.

“Sada sa ovim što je ovdje urađeno, to će nesumnjivo biti jedan od lidera ovdje ove vrste usluga. Svakako želim da kažem da je gotovo sami možete da vidite, sve je spremno, ostalo je još samo da se to da se dotjera”,izjavio je Milorad Dodik, predsjednik RS.

Izgradnja kompleksa počela je prije dvije godine. Koštao je skoro 26 miliona maraka, a sva sredstva obezbijedio je Zavod.

(ATV)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!