Radojičić: Iza nas uspješna godina, a u 2018. mnogo novih projekata

490

Gradonačelnik Igor Radojičić ocijenio je 2017. godinu veoma uspješnom za Banju Luku, jer je riješeno dosta krupnih problema kao što je centralno grijanje.

Izgradnjom nove toplane, riješen je najveći lokalni komunalni problem. U ovom momentu, nova toplana radi sa četiri kotla i dva dimnjaka, a od sutra u funkciji će biti još dva kotla – rekao je gradonačelnik Radojičić na tradicionalnom prijemu za zvanice iz javnog i društvenog života povodom predstojećih praznika.

Kako je naglasio, Banja Luka je u ovoj godini dobila i titulu Evropski grad sporta u 2018. godini, a traju pripreme za kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

Godinu iza nas obilježili su i kilometri novih saobraćajnica, javne rasvjete, vodovoda, i puno planova koji su započeti za narednu godinu.

Kako je istakao Radojičić, radi se i rješavaju problemi građana iz svih dijelova grada, od Parkića, ovdje u centru pa do Priječana, Goleša, Stratinske, Aginog sela i drugih naselja – kazao je gradonačelnik.

Radujem se idućoj godini koja će donijeti mnogo novih stvari u Banjoj Luci, od dogradnje jedne osnovne škole, tri nova vrtićka prostora, novog mosta, nekoliko saobraćajnica, nastavka vodovodnog sistema „Crno vrelo“ i mnogo onoga što je prioritiet i zahtjevi građana, i to na svim područjima grada – naglasio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, Banja Laka ima dobre šanse, dobar potencijal i zajednički sa društveno odgovornim kompanijama i građanima sa akcijama, poput izgradnje dječijih igrališta – da uradimo puno za naš grad.

Predsjednik Skupštine Grada Zoran Talić takođe je najavio dosta dinamičan rad u 2018. godini.

-I ove godine smo radili dosta dinamično, a sigurno je da nas i u narednoj godini očekuje puno posla i više tačaka na dnevnom redu skupštiniskih zasjedanja nego ove godine. Sigurno je da će biti dosta dobrih projekata i ono što je bitno jeste da će Skupština pratiti ovaj tempo koji ima gradonačelnik Radojičić i Gradska uprava – zaključio je predsjednik Talić.

Večerašnjem prijemu u Banskom dvoru, kojeg su organizovali gradonačelnik Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić prisustvovale su brojne zvanice iz javnog i društvenog života Banje Luke, Republike Srpske i BiH.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!