Saobraćaj bez zastoja, nema gužve na graničnim prelazima

392

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija bez zastoja, po vlažnim ili mokrim kolovozima, dok na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U FBiH magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na magistralnim putevima Doboj-Tuzla i Šićki Brod-Olovo.

Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića danas od podneva pa sutra do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Iz AMS napominju da se tokom dana očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na putevima ka ski centrima i zimskim izletištima.

Poledica je i ovog jutra moguća na putevima preko planinskih prevoja, nadvožnjaka mostova i na prilazu tunelima.

Opasnost od odrona povećana je na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, posebno na putnom pravcu Dobro Polje-Brod na Drini-Šćepan Polje.

Kraći zastoji ili sporije odvijanje saobraćaja mogući su na dionicama na kojima su u toku sanacioni radovi.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukrštanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica zbog klizišta saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Kroz grad Bijeljinu i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za sve kategorije vozila u ulicama 27. marta i Srpske vojske. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija isključivo obilaznicom.

Na području distrikta Brčko u toku su radovi na magistralnom putu na dionicama Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i distrikta/ i Brčko dva /granica Republike Srpske i distrikta/-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završena je planirana sanacija klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena predmetnim radovima, ostaje na snazi zabrana saobraćaja teretnih vozila, koja su preusmjerena na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog aktivirnih klizišta vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača.

Na području FBiH zbog većih odrona na magistralnim putevimau Jablanica-Prozor i Resanovci-Drvar saobraćaj se odvija naizmjeničnno jednom trakom.

Iz AMS ističu da se tokom dana zbog praznika očekuje pojačan promet vozila na graničnim prelazima.

Vozačima se savjetuje maksimalno opreznu vožnju, prilagođena uslovima i stanju na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna, javlja Srna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!