Festival vina večeras u Banjaluci

420

Skoro tri mjeseca nakon prvog uspješno realizovnog festivala vina, Wine Me Up će ponovo u Banjaluci ugostiti više od 10 zanimljivih vinarija iz zemlje i regiona, pa tako sugrađanima omogućiti da 23. decembra u Kamenoj kući na Kastelu probaju neke nove sorte i uživaju u jednom ne tako tipičnom događaju.

Riječ je o festivalu koji se dešava nekoliko puta u toku godine, uvijek na drugoj lokaciji, a koji je namijenjen svim ljubiteljima dobre zabave, kvalitetnih razgovora i lijepih vina.

Ovog puta pred Banjalučanima će se naći vinarije Erdevik, Matalj, Pusula, Virtus i Deurić iz Srbije, Deklić i Skaramuča iz Hrvatske, Tikveš iz Makedonije, kao i Panić, Popović, Anđelić i VIKA iz Bosne i Hercegovine. Osim navedenih, posjetioci će moći probati Monogram rakije i likere, te Crabbie's pivo od đumbira.

Želja organizatora, osim one da obogate sadržaj našeg grada, jeste da vinsku priču približe svima onima kojima je ista strana i ponekad preformalna, da predstave vinarije iz regiona, te kroz spajanje vinara i krajnjih korisnika edukuje i informiše.

Iz tog razloga podstiču sve one koje odluče posjetiti festival da slobodno popričaju sa vinarima i pitaju šta god ih zanima.

Wine Me Up počinje večeras, 23. decembra, u 20 časova, a ulaznice je moguće kupiti u caffe Pause u Vidovdanskoj bb, kao i na ulazu na samom događaju.

Cijena ulaza je 15 KM + 5 KM kaucija za čašu. Više informacija o festivalu, vinarijama i budućim aktivnostima pronađite na njihovoj Facebook stranici.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!