Gradonačelnik ugostio predstavnike Atletskog saveza Srbije

366

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, razgovarao je danas sa direktorom Atletskog saveza Srbije Slobodanom Brankovićem i potpredsjednicom ovog saveza Snežanom Pajkić.

Na sastanku koji je održan u Gradskoj upravi, gradonačelnik Radojičić je gostima iz Srbije predstavio program razvoja sporta u gradu za period od 2018. do 2022. godine. Radojičić je ocijenio da je sastanak bio višestruko koristan, naglašavajući da će Atletski savez Srbije pomoći određene projekte koje Grad Banja Luka namjerava da realizuje u narednom periodu.

Pored planirane izgradnje dvije sportske dvorane, zatim sadržaja rekreativne prirode, nadam se da ćemo realizovati i projekte atletske infrastrukture.  Mi smo predstavili naš program, sa naglaskom da je Banja Luka nedavno dobila titulu evropskog grada sporta za 2018. godinu, a da su naši prioriteti razvoj školskog i dječijeg sporta, te izgradnja infrastrukture. Naišli smo na veliko razumijevanje ASS, sa njihovim iskustvima možemo mnogo toga uraditi i ovdje. Razgovarali smo o tome na koji način atletiku, kao jedan od baznih sportova, možemo razvijati i promovisati u osnovnim školama – rekao je Radojičić.

Nekadašnji proslavljeni atletičar, a danas direktor ASS, Slobodan Branković, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da je u Banjoj Luci u planu izgradnja atletske infrastrukture, što je veoma važno za grad poput Banje Luke.

– Na taj način bi omogućili mlađoj populaciji i drugim sportistima da mogu na toj atletskoj stazi da se bave i obavljaju kondicione pripreme, bez obzira o kojem sportu je riječ. Nadam se da će u dogledno vrijeme Banja Luka biti na atletskoj mapi Evrope i ASS će sigurno pomoći Banjoj Luci u pripremi dokumentacije i svega što je potrebno da bi Banja Luka dobila modernu atletsku stazu – naveo je Branković.

Današnjem sastanku prisustvovali su načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac i predstavnici Atletskog kluba „Banja Luka“.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!