Održana konferencija Mreže savjeta/vijeća učenika BiH

438

U periodu od 8. do 10. decembra  u Sarajevu održana je konferencija Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine na kojoj su prisustvovali članovi mRESURS-a (Mreža savjeta učenika Republike Srpske), mREVUK-a (Mreža vijeća učenika kantona) i mREVUD-a (Mreža vijeća učenika Distrikta), a Danilo Desančić kao drugi potpredsjednik i Lana Knežević kao PR, predstavljali su banjalučku regiju.

Tokom 3 dana srednjoškolci su zajedno sa trenerima razgovarali o radu Mreže, sumirali utiske prethodnih akcija, predstavili dogovoren plan rada za dalje te isplanirali nove aktivnosti na nivou mRESURS-a i mREVUK-a.

Aktivnost mRESURS-a, PDV (Porez na društvene vrijednosti) radiće se od februara do maja sa ciljem da podigne svijest o prisustvu vršnjačkog nasilja među mladima kao i to da srednjoškolci i prosvjetni radnici zajedničkim radom pronađu rješenje za aktuelan problem.

„Nakon prezentacija obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca na ovoj konferenciji dobili smo motivaciju da nastavimo još bolje, te da ostale aktivnosti podignemo na veći nivo i da još jednom pokažemo da smo mi zaista jedan vrijedan resurs naše države“ – Istakla je Lana Knežević, PR Mreže savjeta učenika banjalučke regije.

Jedna od aktivnosti konferencije koja je ostavila jak utisak na srednjoškolce je „Empowering our team“ tokom koje se isticao timski rad kao i vrijednosti svakog pojedinca kao lidera.

Olga Štaka, predsjednica mRESURS-a navela je da su mladi koji su dio Mreže savjeta/vijeća učenika BiH hrabri ljudi koji su odlučni pokazati da da se snažnom voljom i iskrenom podrškom vršnjaka može uticati na mnogo stvari u našoj zemlji.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!