Skandal u Beogradu: Izetbegović demantovao Čovića

575

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović demantovao je u toku zajedničke konferencije za medije sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem navode koje je nekoliko minuta prije iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Izetbegović se obratio javnosti nakon što je Vučić rekao da mu je Čović jasno poručio kako je stav Predsjedništva BiH da slijedi politiku Srbije u vezi s priznavanjem Kosova.

On je rekao da će se stavovi BiH donositi u Sarajevu i da će ih donositi članovi Predsjedništva BiH, odnosno da se spoljna politika BiH neće kreirati u Beogradu.

“Međunorodnu politiku BiH vodiće ova tri čovjeka (članovi Predsjedništva BiH), i ona će se voditi u Sarajevu. Naravno, i te kako ćemo uzeti u obzir stavove susjednih zemalja, jer živimo sa Srbijom i živimo sa Hrvatskom, kao i sa EU, gdje smo preuzeli obaveze u procesu integracija. Ali, moj stav je da se spoljna politika vodi u Bosni i Hercegovini i ja sam molio Čovića da to iznese kao svoj stav, a ne kao stav Predsjedništva”, rekao je Izetbegović.

Na dijametralne izjave članova Predsjedništva BiH predsjednik Srbije se samo nasmijao dodavši kako “ovako izgleda sve” počevši od pregovora o granici.

“E ovako vam izgleda sve. Јa sam citirao šta sam dobio u toku zvaničnih razgovora, ali ovako vam izgleda i oko Kosova, i oko granica”, rekao je Vučić. (Kliks, B92)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!