Mališani u naselju Nova varoš dobili novo igralište (FOTO)

1146

Novoizgrađeno dječije igralište pod nazivom „Nova energija“ otvoreno je danas u Ravnogorskoj ulici u naselju Nova Varoš. Igralište su donirale kompanije “Elnos” i “Tenzo”.

Uz prisustvo velikog broja mališana i stanovnika ovog naselja, igralište su otvorili gradonačelnik Igor Radojičić, predsjednik uprave Elnos grupe Dušan Torbica, direktor kompanije „Elnos BL“ Branko Torbica i direktor kompanije „Tenzo“ Željko Petrović.

Gradonačelnik Radojičić je rekao da je ovo osmo igralište sagrađeno od početka godine u velikoj akciji Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija.

-Nalazi se u naselju u kojem ima puno stambenih zgrada i novih objekata, zatim u blizini je škole i vrtića. Hvala kompanijama „Elnos“ i „Tenzo“ koje su sagradile ovo igralište na radost mališana i njihovih roditelja – kazao je Radojičić.

Grad nastavlja akciju izgradnje dječijih igrališta i kako je najavio gradonačelnik Radojičić – ove sedmice biće otvoreno još jedno igralište u gradu.

-Prilično je izvjesno da će akcija biti nastavljena i u idućoj godini, te i ovom prilikom pozivam potencijalne donatore da nam se pridruže – zaključio je gradonačelnik.

Predsjednik uprave Elnos grupe Dušan Torbica, nakon svečanosti otvaranja, rekao je da je Elnos grupa učestvovala u ovom projektu sa velikim entuzijazmom, vodeći se idejom da su dječija radost, igra i mašta istniski najveće životne vrijednosti.

U ime kompanije „Tenzo“, direktor Željko Petrović je kazao da je igralište modernije i savremenije u odnosu na ostala, te da je to preduzeće doniralo sigurnosnu podlogu.

Predsjednik Savjeta MZ Nova varoš Manojla Zrnić, istakao je da ta mjesna zajednica ima dovoljno djece da maksimalno koriste kapacitete na ovom igralištu.

Na igralištu „Nova energija“ nalaze se  kreativne igračke među kojima su pojedine po prvi put postavljene u RS i BiH. Igralište se prostire na 450 kvadratnih metara i ima kapacitet da se na njemu u istom trenutku igra 70 mališana, uzrasta do 12 godina.

Igralište je kreirano u skladu sa standardima igre savremenog doba i ispunjava najviše EU standarde vezane za bezbjednost opreme i sigurnosne podloge.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!