Čaire dobijaju dječije igralište

678

Mališani u Čairama, u naselju Bulevar, uskoro će dobiti prostor za igru na kojem će moći provoditi slobodno vrijeme, jer je u planu da se između ulica Talijanskog bataljona Mateoti i Anđe Knežević izgradi dječje igralište.

Igralište će biti izgrađeno u sklopu projekata koje će finansirati Gradska uprava – po jedan projekat iz svake od 57 mjesnih zajednica u iznosu do maksimalnih 2.500 KM po projektu, a koji se odnose na uređenje prostora.

Projekti mjesnih zajednica odabrani su putem javnog poziva, a njihova ukupna procijenjena vrijednost iznosi oko 150.000 KM.

Verica Majstorović, mještanka Čaira, smatra da će igralište na tom mjestu biti od velikog značaja za njih, ovdje živi mnogo male djece, ali i roditelja koji žele da izvedu svoju djecu da se igraju.

“Igralište nam je neophodno jer naša djeca nemaju gdje da provode slobodno vrijeme i mnogo me raduje što će biti građeno ovdje”, kazala je Majstorovićeva.

Mještanka Čaira, koja ima dvoje mališana, kazala je da joj je drago što će ovaj dio grada, u kojem ima mnogo djece, dobiti prostor za igru.

“Ovo je stvarno pozitivno za mališane i roditelje iz Čaira jer ćemo imati gdje odvesti djecu da se igraju. Ja svoju djecu, kada žele da se igraju, obično moram voditi na igralište, koje nam nije baš blizu, jer se nemaju gdje igrati ovdje”, rekla je ova mještanka.

U Savjetu mjesne zajednice Bulevar kažu da će ovo igralište biti prvo koje će moći koristiti svi u Čairama i da će mnogo značiti za mještane, te da je igrališe bilo prioritet u svim zahtjevima.

“MZ Bulevar se sastoji od Čaira, Haništa i Bulevara, a Čaire su fizički odvojene i imaju igralište koje pripada Osnovnoj školi ‘Jovan Cvijić’ i produženom boravku”, rekli su u Savjetu MZ Bulevar.

U Gradskoj upravi ranije su rekli da će grad dostavljenim specifikacijama za svaki projekat svoj doprinos dati raspisivanjem javne nabavke u vrijednosti do 2.500 KM. Prema njihovim riječima, korisnici sredstava će se, nakon zaključivanja ugovora s najuspješnijim ponuđačem, ličnim učešćem založiti za realizaciju predloženih projekata, te zajedno s predstavnicima Odjeljenja za opštu upravu o istom sačiniti izvještaj.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!