Nudio na prodaju tekst Dejtonskog sporazuma za 100.000 maraka

564

Policija je podnijela izvještaj protiv Željka Kuntoša /48/ sa Pala, koji je u svojoj kući skrivao originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku i nudio ga na prodaju za 100.000 KM radi sticanja protivpravne imovinske koristi, saznaje Srna.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske juče su lišili slobode lice čiji su inicijala Ž.K. zbog osnova sumnje da je izvršilo krivična djela trgovina uticajem i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, potvrđeno je Srni u MUP-u.

.
U MUP-u su naveli da se Ž.K. sumnjiči da je, nakon što je došao u posjed originalnog teksta Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, tokom ove godine, nudio ga na prodaju radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

To lice je juče uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovedeno u Posebno odjeljenje republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske u Banjaluci. /kraj/tp

Kuntoša će danas ispitati tužilac

Republički javni tužilac ispitaće danas Željka Kuntoša osumnjičenog da je u prethodnom periodu za sada neutvrđen način pribavio orginalni primjerak Dejtonskog mirovnog sporazuma, sakrio ga i držao u svojoj kući na Palama, rekla je Srni portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Tojagićeva je dodala da je Kuntoš uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivično dijelo trgovina uticajem, te falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!