Kabinet predsjednika RS: Dodik ne kupuje odijela na teret javnih sredstava

826

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nikada nije kupio odijelo na teret javnih sredstava, pa to nije učinjeno ni ovaj put, kako tendenciozno i bez ikakve provjere tvrdi portal “Kapital”, saopšteno je danas iz kabineta predsjednika Srpske.

“Riječ je o odijelima za potrebe pratnje i obezbjeđenja predsjednika Republike, što je dugogodišnja praksa u Republici Srpskoj”, ističu u kabinetu predsjednika Republike Srpske.

Portal “Kapital” je obmanuo javnost tvrdeći i da je nabavka službenog automobila bila u suprotnosti sa zakonom o javnim nabavkama.

“Ovdje nije riječ o nabavci službenog vozila prema principu staro za novo, nego je o jedinstvenom postupku javne nabavke putničkog vozila koje se završilo jedinstvenim ugovorom o javnoj nabavci”, ističe se u saopštenju.

Ovakvi postupci javnih nabavki nisu u suprotnosti sa važećim propisima, što je potvrdila i Glavna služba revizije u svojim ranijim nalazima.

“Ovakvo lažno i tendenciozno izvještavanje, poput izvještaja portala `Kapital`, nije od koristi medijima, službi predsjednika, niti cijelom društvu”, navode u kabinetu predsjednika Republike Srpske.

Portal “Kapital” objavio je danas da Dodik planira da osvježi službeni garderober, pa će za nabavku odijela, prema upravo raspisanom tenderu, potrošiti oko 20.000 KM, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!