Čubrilović: Odluka o referendumu o Sudu BiH mogla bi biti stavljena van snage

448

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje da će biti stavljena van snage odluka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Komentarišuću zahtjev poslanika većine u parlamentu Srpske za stavljanje van snage odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, koji je stigao juče, Čubrilović je rekao da očekuje da će sjednica Narodne skupštine Srpske biti održana iduće sedmice.

“Mislim da će odluka o referendumu biti stavljena van snage. Zašto? To je sigurno navedeno u obrazloženju. Moramo imati u vidu činjenicu da su se geopolitički uslovi na ovim prostorima promijenili, da ima previše problema. Da li bi to bio dodatni problem ili bi bila nova energija za Republiku Srpsku, to je na onima koji to predlažu i vidjećemo iz samog konačnog obrazloženja šta je”, rekao je Čubrilović novinarima u Krupi na Uni.

Prema njegovim riječima, odluka je pripremljena i nalazi se u prijedlogu sazivanja sjednice Skupštine.

On je dodao da će danas biti upućen poziv članovima Kolegijuma parlamenta Srpske za sjednicu koja će biti održana u petak, 3. novembra.

Čubrilović je zakazao sjednicu Kolegijuma nakon što su klubovi poslanika SNSD-a, DNS-a, Socijalističke partije i SDS-K podnijeli zahtjev za zakazivanje posebne sjednice Narodne skupštine.

Za dnevni red posebne sjednice predložene su dvije tačke – prijedlog odluke o stavljanju van snage odluke o raspisivanju republičkog referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH i prijedlog odluke o stavljanju van snage odluke o izboru članova Komisije za sprovođenje referenduma, prenijele su agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!