Ministrarstvo: Željezničari nisu zakazali sastanak sa Trninićem kao što navode pojedini mediji

563

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske saopštilo je da predstavnici štrajkača “Željeznica Srpske” nisu kontaktirali Ministarstvo, niti su zakazali sastanak sa resornim ministrom Neđom Trninićem, kako su prenijeli pojedini mediji.

U saopštenju se navodi da je nepromijenjen stav resornog ministarstva o pitanju štrajka glađu određenog broja zaposlenih u “Željeznicama Republike Srpske”.

“Smatramo da svi nezadovoljni radnici imaju pravo na štrajk u skladu sa Zakonom o štrajku. Svaki drugi oblik opstrukcije rada i radnih procesa je neprihvatljiv”, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo smatra da je grupa radnika predvođena pojedinim predstavnicima sindikalnih organizacija “izmanipulisana i ne raspolaže svim informacijama, da bi donijeli pravi sud na osnovu svih relevantnih činjenica”.

U saopštenju Ministarstvo ističe da se to, prije svega, odnosi na činjenicu da se zaposlenima u “Željeznicama Republike Srpske” redovno izmiruju plate, da se izmiruje reprogram dugova prema fondovima, da je radnicima omogućeno ovjeravanje zdravstvenih knjižica, te da će druge naknade biti izmirivane sukcesivno, po obezbjeđivanju sredstava.

Iz Ministarstva podsjećaju da Vlada Republike Srpske daje podršku procesu restrukturisanja “Željeznica Republike Srpske”, te da ovaj proces zahtijeva određeno vrijeme i da svi subjekti u njemu treba da daju maksimalan doprinos, s ciljem dobrobiti preduzeća u kojem rade.

Pojedini mediji objavili su da su trojica štrajkača sa željezničke stanice u Banjaluci krenula u Vladu Srpske na hitan sastanak sa Trninićem.

Željezničari u Banjaluci već peti dan štrajkuju glađu. Traže isplatu zaostalih naknada za topli obrok i prevoz, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!