Od 22. decembra avionska linija Geteborg-Banjaluka-Podgorica

7173

Avionska linija Geteborg-Banjaluka-Podgorica biće pokrenuta 22. decembra ove godine, najavili su Neđo Trninić ministar saobraćaja i veza i Miroslav Јanjić direktor “Aerodroma Republike Srpske“.

Trninić je dodao da je u planu jedan let sedmično i da će nakon toga, u skladu s interesom, biti uveden još jedan let sedmično. Kako je pojasnio, ne radi se o avionskoj kompaniji, već o turoperateru iz Švedske, ali su istakli da za sada ne mogu govoriti o imenu konkretnog operatera.

Ministar je rekao da se odustalo od isključivog fokusiranja na redovne aviolinije i da će se aerodrom ubuduće orijentisati i na niskobudžetne kompanije. Trninić je rekao da je zbog propusta srpskih predstavnika u Savjetu minstara BiH došlo do prekida kargo saobraćaja sa aerodroma Banjaluka i prebacivanje na aerodrom Tuzli.

Јanjić je naglasio da je u toku izrada studije izvodljivosti radi izgradnje aerodroma u Trebinju a koji bi, kako je pojasnio, bio prilagođen potrebama tog kraja i ravnomjernog razvoja aviosaobraćaja na teritoriji cijele Republike Srpske.

(Nezavisne novine)
Foto: Ilustracija

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!