Aerodrom Banjaluka najavljuje nove letove do kraja ove godine

7239

Aerodrom Banjaluka najavljuje nove letove do kraja godine nastavljajući da se bori sa niskim brojem putnika. Generalni direktor aerodroma Miroslav Janjić kaže da su u toku razgovori sa nekoliko prevoznika, a objave o novim linijama očekuju se do kraja decembra, javio je sajt Ex-Yu Aviation.

.

– Aviokompanije same odlučuju da li žele da pokrenu novu uslugu ili ne, niko nije zainteresovan da avion leti poluprazan. Postoji veliko interesovanje ozbiljnih avioprevoznika za letove za Banjaluku – rekao je Janjić.

Aerodrom Banjaluka je saopštio da postoji zanimanje za letove za Cirih i Beč, kao i letove za Skandinaviju. Brisel Airlines je potvrdio svoj interes da leti u grad preko Sarajeva. Razgovori se takođe vode sa izraelskim i irskim prevoznicima.

Generalni direktor je nedavno priznao da pregovora sa kompanijom Wizz Air, sa kojom je prije nekoliko godina propuštena prilika za dogovor.

– Ne mogu reći da je to bila velika šteta, ali na neki način bila je prilika. Tuzla ima svoju strategiju rasta i ne bih želeo da to komentarišem, njihov razvoj je odvojen od našeg, imamo različite prednosti i potrebe. Kako to da nema niskocjenovnih kompanija koje lete iz Zagreba? Mislim da u tom pogledu možemo napraviti sličnosti između nas i Zagreba – rekao je Janjić.

On je istakao da aerodrom planira da godišnje upravlja sa oko 200.000 putnika u roku od tri godine.

(ekapija.com)
PODIJELI

4 KOMENTARI

 1. Sretno vam bilo. Želim vam uspjeh. Jer nama u Cirihu je naš banjalučki aerodrom potreban.
  Er Bosna je jednom rasprodala sve karte a onda idućeg dana ugasila postojanje. Tu je bilo najviše banjalučkih karata. Tako je oštetila ugled letova za BL.
  Također je znala da nas drži zatvorene u Ciriškoj aerodromskoj zgradi od 6h ujutro do 20h navečer pred doček nove godine.
  Ko bajagi magla, a onda saznamo da su letili po putnike u Istanbul par puta, jer imaju samo jedan Aviončić.
  Zatvore nas extra jer se zna kada uđeš u Hangar napustio si zemlju i nema izlaska van. Inače bih za manje od12 sati stigla autom. Hohštapleri.

  Da li je Erbosna platila odštetu ugleda banjalučkom aerodromu? Ne znam!
  Gospodine Janjiću samo naprijed. Pozdrav

 2. Izgleda da Baja gubi poziciju u svojoj zemlji i svojoj komuni Laktasi kad se ovaj gosp. Janjic osilio i hoce da otvori banjalucku regiju prema svijetu ili je ovo samo suplja prica,vidjet cemo sto ce se desiti.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!