U oktobru akcija za pomoć teško oboljeloj srpskoj djeci na Kosmetu

569

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske organizovaće od 1. oktobra veliku humanitarnu akciju za pomoć teško oboljeloj srpskoj djeci na Kosovu i Metohiji, rekao je za Srnu predsjednik ovog humanitarnog udruženja građana Milorad Arlov.

Arlov je istakao da je na današnjem sastanku sa direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem dobijena podrška za organizovanje ove humanitarne akcije.

– Povod za današnji sastanak bila je ideja da u oktobru organizujemo u Republici Srpskoj, ali i dijelom u Srbiji i dijaspori, veliku humanitarnu akciju za liječenje više od 50 teško bolesne djece na sjeveru Kosova i Metohije – rekao je Arlov nakon sastanka sa Đurićem u Beogradu.

Sastanak Arlova i Đurića - Foto: SRNA

On kaže da je Odbor zamolio Kancelariju da se uključi, te da je Đurić obećao saradnju i pomoć u toj humanitarnoj akciji, kao i Udruženju roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice koje okuplja roditelje djece sa posebnim potrebama.

Humanitarna akcija će u oktobru biti održana u Republici Srpskoj posredstvom humanitarnog broja, te institucija i preduzeća, a djelimično će biti održana i u Srbiji – rekao je Arlov koji bi narednih dana trebalo da razgovara i sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

On je dodao da će akcija biti organizovana i u dijaspori, na sjeveru Italije, u oblasti Veneto i Trstu gdje živi više od 50.000 Srba koji su obećali da će se uključiti, javlja Srna.

Pozivam sve da se tokom oktobra uključe u akciju posredstvom humanitarnog broja, a preko žiro računa u Srpskoj i Srbiji trajaće do kraja godine – rekao je Arlov.

On je dodao da će humanitarni broj i žiro račun biti objavljeni 1. oktobra, kada će biti ozvaničena humanitarna akcija u cijeloj Republici Srpskoj gdje će biti saopšten humanitarni broj 1412, kako su obećali iz M:tela.

Arlov je zahvalio Đuriću i Kancelariji za Kosovo i Metohiju za višegodišnju podršku projektima pomoći opstanku srpskog naroda na Kosmetu.

Sastanku je prisustvovala i predsjednik Udruženja roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice Ivana Rakić.

Udruženje roditelja “Podrži me” okuplja roditelje djece sa posebnim potrebama i jedino je takvo udruženje na sjeveru Kosmeta. Ono broji 58 porodica, odnosno ima gotovo 200 članova, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!