Čubrilović: Šnjegota nije nevin, ali se moraju poštovati njegovi stavovi

531

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota nije nevin, ali se moraju poštovati njegovi stavovi jer je Glavna služba za reviziju javnog sektora nezavisna institucija.

Čubrilović je istakao da se i drugima, na koje se odnosi revizorski izvještaj, mora biti dozvoljeno da iznesu svoj stav, te da sve treba da se bude u okviru zakona i promovisanih demokratskih principa.

“Ima problema jer je međunarodni računovodstveni standard švedski model i pokušan je da bude prenesen u Srpskoj i BiH. Veoma teško je to uraditi, odnosno prenijeti model iz uređene zemlje na prostor kakav je ovdje”, rekao je novinarima Čubrilović.

Prema njegovom mišljenju, Glavna služba za reviziju mora sa više razumijevanja da radi revizije, pogotovo reviziju učinka.

Odgovarajući na pitanje o navodima lidera SDS-a Vukote Govedarice da će se fizički obračunati u Skupštini ukoliko dođe do rasprave o smjeni Šnjegote, Čubrilović je naveo da nikakve prijetnje u njegov kabinet nisu stigle, te da ne zna na šta se odnose.

“Narodna skupština mora da radi u skladu sa zakonom, ima svoje obezbjeđenje i ne očekujem bilo kakve probleme, nego potpunu demokratsku raspravu o bilo kom pitanju. Skupština ima legitimitet za donošenje odluka ukoliko ima 42 poslanika i ne vjerujem da će je opozicija napustiti”, dodao je Čubrilović.

Govoreći o stavljanju van snage deklaracije o evroatlantskom putu, Čubrilović je rekao da u ovom momentu nikakav prijedlog nije zaprimljen u Narodnoj skupštini, ali da bi mogao biti razmatran na narednoj sjednici u septembru ili u oktobru.

On je napomenuo da postoji ideja da budžeti lokalnih zajednica i Srpske idu u formi prijedloga jer bi se uštedjelo vrijeme i sredstva u procesu njihovih donošenja, što je u skladu sa zakonom.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić rekao je da podržava razmatranje interpelacija, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!