Dodik: Srbi poslije svega jedini u situaciji da brane identitet

533

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas da su Srbi, nakon raspada bivše Jugoslavije, jedini prinuđeni da brane svoj identitet.

“Srbi, koji su bili dominantni u stvaranju bivše Jugoslavije, raspadom te države prošli su najgore, jer u svim zemljama gdje su postali manjina imaju loš položaj – od Makedonije, preko Crne Gore i Slovenije, pa i u nazovi državi Kosovo”, rekao je Dodik novinarima pred sastanak predsjednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba iz regiona.

“Srpska nacionalna zajednica je svagdje gdje postoji šikanirana i dovedena u problem funkcionisanja i odbrane identiteta”, istakao je predsjednik RS.

Rekao je da će na današnjem sastanku glavna tema biti kako zajedno sa vlastima Srbije može da bude prevaziđen loš položaj Srba u regionu.

“Ovakav format sastanka je veoma važan, jer okuplja predstavnike Srba iz čitavog regiona i na jednom mjestu možemo da artikulišemo šta je zajednički interes, a to je da državni organi Srbije, kroz djelovanje u regionu, ističu probleme srpske zajednice”.

Dodik je rekao da su Srbi u Crnoj Gori suočeni sa gušenjem nacionalnog identiteta, i da su stvari “došle do nepodnošljivog nivoa”, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!